Малките партии губят все повече, битката на предстоящите избори ще е между твърдия

...
Малките партии губят все повече, битката на предстоящите избори ще е между твърдия
Коментари Харесай

Евелина Славкова, „Тренд“: Няма значение кой ще е първи на изборите

Малките партии губят от ден на ден, битката на предстоящите избори ще е сред твърдия електорат на партиите. Според социолога Евелина Славкова от агенция  " Тренд ", устойчиво държавно управление не е доста евентуален сценарий дори и след вота на втори април.

На изборите на 2 април няма значение кой ще е първи, съотношението ще се запази и демонстрира три сюжета, уверена е Славкова.

 
Първият е огромна коалиция - ГЕРБ, Политическа партия И Демократична България, това е доста мъчно да стане.  Другият вид е ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия – хартиената. Тук ГЕРБ не виждам по какъв начин ще влязат, тъй като е публично недопустимо, а за ГЕРБ е значима локалната власт.  Третият вид, който не би трябвало да ни изненадва - нови избори, на есен с ария. 
„ Ние доста постоянно сме обект на рецензии от политиците, в случай че има някой интерес да бъдем точни, това сме ние, никой не желае да бърка да бъде под ударите на хората “, показа Славкова по отношение на достоверността на социологическите изследвания.

„ Ние няма по какъв начин на София да ѝ дадем повече тежест, в сравнение с да вземем за пример на Кърджали, има ограничавания в методите “, изясни социологът. И разгласи, че  утре „ Тренд “започва ново изследване за това какво да чакаме на изборите.

Славкова показа, че е доста мъчно да управляваш и да правиш промени, когато разчиташ на положителното въодушевление на някого. 

Относно Национална движение „Симеон Втори", тя е на мнение, че тази партия няма капацитет да влезе в идващото Народно заседание.

„ Когато нямаме доста мощна политическа групировка, ще излязат да гласоподават твърдите електорати, няма да има особена интензивност и отново ще си приказваме за ниска интензивност “, счита Славкова. Според нея за дребните обединения ще бъде извънредно мъчно, защото няма ясна и мощна вълна на протестен избор. 

В средата на месеца ще е ясна политическата картина, предвижда социологът.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР